Parfumhuis Mancera

Parfumhuis Mancera

Het parfumhuis Mancera is opgericht door Pierre Montale en zijn dochter Amelie, zij startten samen in 2008 een vervolg op het parfumhuis Montale. Door de unieke samenwerking tussen vader en dochter is dit ook een succesvolle nieuwe lijn opgezet.

Wie is Pierre Montale?

Pierre wordt omschreven als een verstokte reiziger van het verre oosten, met veel voorouderlijke kennis die aan hem werd doorgegeven op de werkplaatsen van de meester-parfumeurs.

Wie is Amelie Montale?

Amelie is een fotograaf en visueel beeldend kunstenares. Ze wordt gepassioneerd van art deco en is natuurlijk verliefd op de geuren die de omgeving vormgeven. Ze heeft al veel geleerd in haar jongere jaren gezien ze is opgegroeid aan haar vaderszijde. In 2017 werd Amelie de artistieke directeur van de Mancera-geuren.

Uitstraling

De uitstraling van de flessen is grafische kunst versmelt met een olfactorisch ontwerp. Deze uitstraling verouderd niet en gaat met de tijd mee. De zuiverheid van en geometrie geeft een inspirerende creatie. De zwarte krisallen glazen flacon van Mancera is op maat gemaakt en door de Italiaanse fabrikant Luigi Bormioli. De stijl en kunst van Luigi Bormioli heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Renaissance.

De geur

Mancera is een combinatie van Westerse en Oosterse inspiraties. Deze familiesonate produceert een visuele en olfactorische dans en voelt als een reis naar onbekende werelden. Hier worden mythen geboren en de toekomst gecreëerd.

Het doel

Mancera is een typisch Frans esthetiek en excentrieke parfumerie. Door de luxueuze inspiraties en het perfectionisme van Pierre Montale is het hem gelukt om een geur te creëren die de puurheid van de geur en de rijkdom aan materialen oproept.

De parfumerie

In mei 2015 krijgt Mancera een prachtige plek in de buurt van de Champs-Elysées in de boetiek van Montale. Pierre Montale wou zijn twee merken samenbrengen en de oosterse droom te delen.

Benieuwd naar de Mancera geuren? Neem dan vooral een kijkje in ons assortiment.

Gerelateerde berichten