Waarom ruikt parfum bij iedereen anders?

Waarom ruikt parfum bij iedereen anders?

Je herkent het vast. Je raakt op slag verliefd op een parfum die je bij iemand anders ruikt. Je schaft ‘m zelf aan, draagt ‘m, maar komt erachter dat de geur niet overeenkomt met wat je bij jouw inspirator rook. Dat kan heel goed kloppen. Parfum ruikt bij iedereen anders. Hoe dat zit leggen we graag uit!

Iedereen is uniek

Wanneer je parfum op je huid sprayed, hebben verschillende factoren invloed op de geur van het parfum. Zo hebben bijvoorbeeld de pH-waarde van je huid, de zuurgraad van je huidvetten, wat je eet en je hormoonbalans invloed op hoe het parfum ruikt. Al deze factoren kunnen de verschillende tonen van een parfum versterken of juist verzwakken. Bovendien kan de conditie van jouw huid de geur van een parfum heel erg beïnvloeden. Een zeer droge of vette huid kan een parfum anders doen ruiken. Ook producten die je dagelijks gebruikt, zoals zeep, bodylotion en douchegel, kunnen de geur van een parfum beïnvloeden. Iedereen is anders; hetzelfde parfum kan bij twee mensen compleet anders ruiken.

Parfum op (kleding)stoffen 

Om de oorspronkelijke geur van een parfum zo goed mogelijk intact te houden, adviseren wij om op (kleding) stoffen te sprayen. Op deze manier kan het parfum goed gemengd worden, omdat de stoffen je lichaamswarmte en persoonlijke geur bevatten, zonder dat het bijvoorbeeld de geur van huidvetten beïnvloed. Ook kan het parfum op deze manier de huid niet aantasten. Let wel op! Niet alle stoffen reageren even goed op parfum. Bijvoorbeeld zijde, suède en leer gaan niet goed samen met parfum. 

Parfum ontwikkelt 

Wij adviseren om een ​​parfum een ​​dag te dragen, of na het spuiten in ieder geval vijf minuten te wachten alvorens een parfum te beoordelen. Een parfum bestaat uit meerdere lagen (lees meer over top-, hart- en basisnoten), waardoor de geur zich gedurende de dag ontwikkelt. Je kunt dus niet altijd ingaan op de eerste indruk van een parfum. Door een parfum een ​​dag te dragen, kan het ook goed mengen met je lichaamswarmte en persoonlijke geur. Op deze manier kun je echt verliefd worden op een niche parfum. 

De beste plek om uw parfum te bewaren

Heeft je een parfum gevonden dat je lekker vindt? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het belangrijk om parfum op de juiste manier te bewaren. Voor een optimaal resultaat moet de parfum rechtop en in de originele doos worden bewaard. Blootstelling aan licht gedurende een bepaalde periode zal er zeker voor zorgen dat de parfums verslechteren. Je kunt ervoor kiezen om ze in hun dozen,  in een donkere kast of lade te bewaren.

Ben je benieuwd met welke geuren jij een sterke chemie voelt? Ontdek onze collectie niche parfums in onze webshop of kom langs in onze winkels voor een unieke ontdekkingsreis!

 

Gerelateerde berichten