Parfumhuizen: Histoires de Parfums

Parfumhuizen: Histoires de Parfums

Met de 12 hoofdstukken van Histoires de Parfums brengt de Franse Gérald Ghislain verhalen tot leven in zijn parfums. Histoires de Parfums is een intrigerend, speels en levendig Frans parfumhuis met ‘verhalen om op je huid te lezen’. HdP biedt een hele olfactieve bibliotheek van geuren die je allemaal wilt ontdekken …

Geïnspireerd op beroemde personages

Histoires de Parfums is geïnspireerd op beroemde personages, mythische jaren, gedichten en muziek. Ghislain beschrijft zijn eigen levensverhaal als een ‘hectische tijd’ waarin hij een ‘gepassioneerde duizendpoot’ is en richtte in 2000 het huis van Histoires de Parfums op, met het oog op het vertalen van enkele van zijn favoriete schrijvers, muziekstukken, beruchte jaren en historische karakters in geurige vorm. Ghislain luistert, leest en ontdekt, haalt inspiratie uit zijn reizen en ontmoetingen – is impulsief en volledig toegewijd aan zijn projecten’, en bovendien weerspiegelen de geuren hun maker, want ze zijn ‘ rijk aan temperament en zo romantisch! ” 

‘Verhalen om op je huid te lezen’

Zijn geurbibliotheek is geïnspireerd op historische personen uit de 18de en de 19de eeuw. In elke bibliotheek zijn er tijdloze klassiekers, exclusieve edities en unieke werken verborgen. Zijn verhalen, welke je terug vindt in zijn geuren, zijn gecreëerd met passie en emotie. Een parfum is een zeer gevoelig en sensueel medium, waarmee geuren te lezen zijn via de huid. Ontdek zijn nieuwste en tevens bestseller ‘This is not a Blue Bottle’ en de sensuele geur 1969…

Histoires de Parfums ‘This is Not A Blue Bottle’ 

 

Meer abstracte kunstvormen worden verkend in de serie ‘Ceci n’est pas un Flacon Bleu’ vertaald als ‘Dit is geen blauwe fles’. Deze titel verwijst naar de Belgische surrealistische schilder René Magritte, beroemd om zijn schilderij van een pijp uit de jaren 1920, met de titel ‘This is not a pipe’. Hier worden we uitgenodigd om ‘een olfactorische hallucinatie en een blauwe pagina die de vrijheid van meningsuiting voor iedereen vertegenwoordigt’ te verkennen. (En grappig genoeg zijn de flessen in deze specifieke opstelling inderdaad allemaal blauw …)

Elk parfum en de doos zijn ontworpen om het uiterlijk van boeken te creëren, wat resulteert in een van de eerste complete bibliotheek met geuren. We hebben zorgvuldig een mix van onze favorieten uit de lijn uitgekozen en dit assortiment, voor zowel mannen als vrouwen, is nu verkrijgbaar bij onze webshop. Sommige van deze geuren zijn verkrijgbaar in zowel 60 ml als 120 ml maten en voor een complete selectie kun je terecht op onze Histoires de Parfums-pagina.

 

Gerelateerde berichten