5 redenen om voor niche parfum te kiezen

5 redenen om voor niche parfum te kiezen

‘Niche’ is de term die bedacht is om zeldzame parfums te beschrijven. Niche parfums zijn uniek, gewaagd en altijd van topkwaliteit. Creatieve parfumeurs gebruiken de beste (natuurlijke) materialen en de meest interessante geurnoten om unieke parfums  te creëren die niet onder de mainstream vallen. Er wordt onderscheid gemaakt in ‘commerciële’ en ‘exclusieve’ parfums op de huidige markt, waarvan sommige worden beschouwd als massaproductie en andere als niche. Als je nog niet bekend bent in de wereld van niche parfum, zijn hier 5 redenen om voor niche parfum te kiezen:

1. Pronk met je unieke geur 

Wil je gewoon heerlijk ruiken, of wil je heerlijk ruiken en herinnerd worden vanwege je unieke geur? Kies dan voor niche parfum! Er is op dit moment een brede selectie van ‘commerciële’ parfums die in je lokale drogisterij verkrijgbaar zijn, het probleem is dat veel mensen ze al dragen. Als je iets unieks en persoonlijks wilt, zul je merken dat niche parfum perfect is voor jou! Ontdek de wereld van niche parfum en pronk met je individualiteit. Be unique! 

2. Niche parfum is kwaliteit 

Je betaalt voor luxe en kwaliteit als je kiest voor niche parfum! Commerciële geuren worden in bulk geproduceerd om zo snel mogelijk de massa te bereiken. Daarentegen, produceren niche parfumhuizen in kleine batches op basis van de beschikbaarheid van hun zeldzame ingrediënten, waardoor er tijd is om goed op details te letten. Maar nog belangrijker is dat niche parfums met passie, toewijding en liefde worden gecreëerd.

Leuk feitje: niche parfumhuizen kopen vaak 1-2 jaar van tevoren hele velden bloemen op, dit om hun kwaliteitsnormen te waarborgen. 

3. Niche parfums & duurzame ingrediënten 

Niche parfums bevatten vaak rijke ingrediënten als agarhout, musk, amber en andere duurzame bestanddelen. Wat je vaak ziet bij commerciële parfums is dat deze merken kiezen voor synthetische bestanddelen in plaats van natuurlijke ingrediënten. Bij het creëren van niche parfums worden alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt, prachtige maar vooral verfijnde materialen zijn zo samengesteld dat Westerse en Oosterse parfum liefhebbers er van houden. 

4. Exclusiviteit van niche parfum waarborgen

Waar je bij commerciële parfums vooral veel voor marketingkosten betaalt (denk aan celebrity endorsements, billboards en andere reclames) betaal je bij niche parfum voor de rijke ingrediënten. Dit ruik je meteen. Om de exclusiviteit van niche parfum te waarborgen zijn de verkooppunten ervan vrij beperkt, er zijn bijvoorbeeld maar een paar fysieke winkels in Nederland waar niche parfum te koop is. 

5. Uniseks niche parfum is populairder dan ooit! 

Veel exclusieve niche parfumhuizen doen niet aan man/vrouw etiketteringen. Je draagt wat je lekker zelf lekker vind! De tijd van zware houtachtige parfums voor mannen en zoete bloemen parfums voor vrouwen is voorbij. Mix en match erop los want tegenwoordig wordt daar steeds minder onderscheid in gemaakt. Probeer als man dus gerust een zoete geur of kies als vrouw eens voor een zwaardere parfum! 

Benieuwd geworden naar onze niche parfum collectie? Kom langs in onze winkel of ontdek onze parfums in de webshop. Ga op ontdekkingsreis en vindt jouw unieke signature scent!

 

Gerelateerde berichten

Parfumkalender

{{ error.message }}
{{ getMonthName(month) }}
Selection
Selection