Herfstgeuren: top 5 niche parfums voor het najaar

Herfstgeuren: top 5 niche parfums voor het najaar

De herfst is al een tijd in volle gang. De bladeren verkleuren, het wordt kouder, dat betekent dat het tijd is voor de verwarmde herfstgeuren. Verwissel je frisse zomergeuren voor een uitgesproken sensuele herfstgeur. Dit blijft heerlijk in je warme sjaal of trui hangen en kan je uren genieten van de lekkere geur. De blog beveelt een selectie herfstgeuren aan, voor hem en haar! Kies je meer voor een warme en zoete geur of ga je toch voor krachtig en kruidig? 

1. Montale Paris – Amber Musk  

Amber Musk wekt sensatie en vooral emotie op. De parfum een oriëntaalse geur die geschikt is voor zowel man als vrouw.  De sensuele geuren van ambergris, musk en ceder ontketenen een mysterieus en herfstachtig aroma. Een zeer comfortabele parfum om op elk moment van de dag te dragen.

 • Topnoten: Zoete amber.
 • Hartnoten: Poederachtige noten, sensuele witte musk.
 • Basisnoten: Ambergris, cederhout.

 

2. Montale Paris – Arabians Tonka 

Montale Paris – Arabians Tonka is een buitengewoon verrassende herfstgeur en een eerbetoon aan het Arabische paard. De oriëntaalse geur is bedoeld voor mannen en vrouwen die van bijzondere parfums houden. De tonkaboon en bergamot maskeren een dierlijk karakter van musk, oudh en amber. Dit gaat gepaard met een subtiele mix van rozen en agarhout. Montale parfums zijn vol, rijk en weelderig. Deze herfst geur is zeer lang te ruiken! 

 • Topnoten: Bergamot en saffraan.
 • Hartnoten: Bulgaarse roos en agarhout (Oud).
 • Basisnoten: Amber, eikenmos, tonkaboon, suikerriet en witte musk.

 

3. Laurent Mazzone –  Sensual Orchid  

Laurent Mazzone – Sensual Orchid (Extrait de Parfum) is een oriëntaals bloemige geur die luxe, elegantie en vrouwelijkheid uitstraalt. Deze herfstgeur is een combinatie van zoete vanille, houtnoten en bloemen die van de huid explodeert. Dankzij het vleugje muskus is dit een geur die je niet snel vergeet.

 • Topnoten: Amandel, mandarijn en neroli (oranjebloesem).
 • Hartnoten: Orchidee, heliotroop (vanillebloem), pioenroos, ylang-ylang en Arabische jasmijn.
 • Basisnoten: Vanille, benzoine, muskus, labdanum, houtnoten en ceder.

 

4. Carner Barcelona – Tardes 

Tardes van Carner Barcelona is een eerbetoon aan de rust en harmonie van een herfstige dag. De herfst geur is puur, sereen en omhullend. De bloemige en warme houtachtige musk is bedoeld voor hem en haar. Het is een bloemig en warme houtachtige musk voor hem en haar. Kortom, de ideale herfstgeur!

 • Topnoten: Egyptische geranium, Bulgaarse roos, rozenhout en amandel.
 • Hartnoten: Virginian cederhout, selderij en pruim.
 • Basisnoten: Venezolaanse tonkaboon, musk en heliotrope.

 

5. Histoires de Parfums – (THIS IS NOT A BLUE BOTTLE) 1.2

               

Histoires de Parfums (THIS IS NOT A BLUE BOTTLE) 1.2 is de geur van nostalgie. De lila en lelie brengen een zuiver bloem element, terwijl de ylang-ylang hints een fruitige toon geeft. In combinatie met de subtiele geur van muskus is dit een absolute musthave herfst geur voor mannen en vrouwen.

 • Topnoten: Klimop en roze peper.
 • Hartnoten: Lelietje-van-dalen, sering en ylang-ylang.
 • Basisnoten: Sandelhout, vanille en white musk.

Meer informatie?

Heb je interesse in een van de bovenstaande herfstgeuren? Bezoek de webshop van Riklis Karto en ontdek welke niche parfum bij jou past!

 

Gerelateerde berichten

Parfumkalender

{{ error.message }}
{{ getMonthName(month) }}
Selection
Selection